Ingredienser
Grapefruktcurd:
Scones:
Till pensling:
Instruktioner
Grapefruktcurd
Koka grapefruktjuicen på medelvärme i ca 5 minuter till den reducerat till hälften. Låt svalna. Vispa ägg, äggulor, socker, grapefruktjuice och grapezest över vattenbad tills blandningen tjocknar. Ta från värmen och vispa i det kalla smöret, lite i taget. Sila curden och häll upp på rena burkar. Låt svalna och förvara i kylskåp.
Scones
Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6-8 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg. Ät varma med grapefruktcurd.