Annons:

Fläskkött

Schnitzel på grisinnanlår med enkel tomatsallad

Ingredienser

  • Schnitzel på grisinnanlår
  • 4
    st st
    stora schnitzlar av grisinnanlår eller kalvinnanlår
  • 2
    st st
    ägg, uppvispat
ströbröd eller panko

salt

peppar

smör

Tomatsallad

smakrika tomater, här små plommontomater

mild lök

vitvins- eller äppelcidervinäger

basilikaolja eller olivolja

salt

peppar

Skiva löken och låt den bada i vinäger. Dela tomaterna och lägg dem på ett fat. Ringla över olja, salta och peppra. Baka ut schnitzlarna med en köttbankare eller mindre kastrull till ca 2-3 mm tjocklek. Salta och peppra alla skivorna på båda sidorna. Panera i (vetemjöl), ägg och ströbröd. Stek på medelvärme i rikligt smör. Låt gärna vila lite på ett varmt fat. Häll av löken och fördela den bland tomaterna. Servera schnitzeln med tomatsallad och en klyfta citron.