Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Schnitzel på grisinnanlår med enkel tomatsallad

Recept av Redaktionen

Schnitzel på grisinnanlår med enkel tomatsallad

Ingredienser

  • Schnitzel på grisinnanlår
    • 4 ststora schnitzlar av grisinnanlår eller kalvinnanlår
    • 2 stägg, uppvispat
  • ströbröd eller panko

    salt

    peppar

    smör

    Tomatsallad

    smakrika tomater, här små plommontomater

    mild lök

    vitvins- eller äppelcidervinäger

    basilikaolja eller olivolja

    salt

    peppar

Skiva löken och låt den bada i vinäger. Dela tomaterna och lägg dem på ett fat. Ringla över olja, salta och peppra. Baka ut schnitzlarna med en köttbankare eller mindre kastrull till ca 2-3 mm tjocklek. Salta och peppra alla skivorna på båda sidorna. Panera i (vetemjöl), ägg och ströbröd. Stek på medelvärme i rikligt smör. Låt gärna vila lite på ett varmt fat. Häll av löken och fördela den bland tomaterna. Servera schnitzeln med tomatsallad och en klyfta citron.