- Recept
Schnitzel på grisinnanlår med enkel tomatsallad
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Schnitzel på grisinnanlår med enkel tomatsallad
Ingredienser
- Schnitzel på grisinnanlår
- 4 ststora schnitzlar av grisinnanlår eller kalvinnanlår
- 2 stägg, uppvispat
- ströbröd eller panko
salt
peppar
smör
Tomatsallad
smakrika tomater, här små plommontomater
mild lök
vitvins- eller äppelcidervinäger
basilikaolja eller olivolja
salt
peppar
Skiva löken och låt den bada i vinäger. Dela tomaterna och lägg dem på ett fat. Ringla över olja, salta och peppra. Baka ut schnitzlarna med en köttbankare eller mindre kastrull till ca 2-3 mm tjocklek. Salta och peppra alla skivorna på båda sidorna. Panera i (vetemjöl), ägg och ströbröd. Stek på medelvärme i rikligt smör. Låt gärna vila lite på ett varmt fat. Häll av löken och fördela den bland tomaterna. Servera schnitzeln med tomatsallad och en klyfta citron.