Annons:

Dessert

Salt marängglass

Ingredienser

  • Salt marängglass, 10 portioner
  • 440
    gram gram
    äggula
  • 350
    gram gram
    socker
  • 1
    l l
    gräde
  • 1
    l l
    mjölk
  • 3
    st st
    gelatinblad, blötlagda
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 200
    gram gram
    maränger
  • 2
    msk msk
    havssalt, till servering

Vispa äggula och socker riktigt fluffigt. Koka upp grädde och mjölk, slå mjölken över äggvispet. Blanda och sjud till 82 grader. Rör ner gelatinet, salt och maränger. Låt stå och dra i 3 timmar. Mixa snabbt med stavmixer och sila krämen. Kör i glassmaskin till fast konsistens. Servera vackra ägg och toppa med lite havssalt.

Årets Kock 2012, driver restaurang Portal.