• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller
    Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

    Ingredienser

    • Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

    Övrigt:

    salt
    peppar

    Instruktioner

    Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

    Dela endiven och skölj den. Riv skalet av citronen och gnid in laxen försiktigt med zesten. Plocka försiktigt den varmrökta laxen.

    Vinegretten:

    1 dl parmesan, riven

    1 apelsin, zest och saft

    salt och peppar efter smak

    1 dl olivolja

    1/2 dl vinäger (gärna sherryvinäger)

    1 tsk socker

    Vispa ihop alltsammans.

    5 stycken sardellfiléer, hackade

    Blanda sardellhacket i röran och slunga endiven tillsammans med vinegretten. Lägg upp på fat och strö över laxen, toppa gärna med lite krutonger och någon trevlig ört eller krasse.