Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
  • Recept
  • Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

Hämtar annons

Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

Recept av Redaktionen

Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

Ingredienser

  • Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller
    • 400 gramvarmrökt lax
    • 1 stcitron
    • 1 stapelsin
    • 6 stendivesallad, huvud
    • 1 dlparmesanost
    • 1 dlolivolja
    • ½ dlvinäger (gärna sherryvinäger)
    • 1 tsksocker
    • 5 stsardellfiléer, hackade
  • salt
    peppar

Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

Dela endiven och skölj den. Riv skalet av citronen och gnid in laxen försiktigt med zesten. Plocka försiktigt den varmrökta laxen.

Vinegretten:

1 dl parmesan, riven

1 apelsin, zest och saft

salt och peppar efter smak

1 dl olivolja

1/2 dl vinäger (gärna sherryvinäger)

1 tsk socker

Vispa ihop alltsammans.

5 stycken sardellfiléer, hackade

Blanda sardellhacket i röran och slunga endiven tillsammans med vinegretten. Lägg upp på fat och strö över laxen, toppa gärna med lite krutonger och någon trevlig ört eller krasse.