Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller
Ingredienser
- Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller
- 400 gramvarmrökt lax
- 1 stcitron
- 1 stapelsin
- 6 stendivesallad, huvud
- 1 dlparmesanost
- 1 dlolivolja
- ½ dlvinäger (gärna sherryvinäger)
- 1 tsksocker
- 5 stsardellfiléer, hackade
- salt
peppar
Dela endiven och skölj den. Riv skalet av citronen och gnid in laxen försiktigt med zesten. Plocka försiktigt den varmrökta laxen.
Vinegretten:
1 dl parmesan, riven
1 apelsin, zest och saft
salt och peppar efter smak
1 dl olivolja
1/2 dl vinäger (gärna sherryvinäger)
1 tsk socker
Vispa ihop alltsammans.
5 stycken sardellfiléer, hackade
Blanda sardellhacket i röran och slunga endiven tillsammans med vinegretten. Lägg upp på fat och strö över laxen, toppa gärna med lite krutonger och någon trevlig ört eller krasse.