Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller

Ingredienser

  • Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller
    • 400 gramvarmrökt lax
    • 1 stcitron
    • 1 stapelsin
    • 6 stendivesallad, huvud
    • 1 dlparmesanost
    • 1 dlolivolja
    • ½ dlvinäger (gärna sherryvinäger)
    • 1 tsksocker
    • 5 stsardellfiléer, hackade
  • salt
    peppar

Dela endiven och skölj den. Riv skalet av citronen och gnid in laxen försiktigt med zesten. Plocka försiktigt den varmrökta laxen.

Vinegretten:

1 dl parmesan, riven

1 apelsin, zest och saft

salt och peppar efter smak

1 dl olivolja

1/2 dl vinäger (gärna sherryvinäger)

1 tsk socker

Vispa ihop alltsammans.

5 stycken sardellfiléer, hackade

Blanda sardellhacket i röran och slunga endiven tillsammans med vinegretten. Lägg upp på fat och strö över laxen, toppa gärna med lite krutonger och någon trevlig ört eller krasse.