Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Sallad Nicoise, en fräsch klassiker. - DinVinguide Sallad Nicoise, en fräsch

Recept av Redaktionen

Sallad Nicoise, en fräsch klassiker.

Sallad Nicoise, en fräsch klassiker som tar hand om potatisen som blev över från igår.

Ingredienser

Den här klassiskern är den optimala mixen av syrligt, sött och salt. Jag gör den när jag fått lite färskpotatis över från gårdagens middag och självklart är det noga med vilken tonfisk som används.  För min del kikar jag alltid om den är godkänd utav MSC, och så skall den helst vara spöfångad, så att alla delfiner får leva i lugn och ro. Då kan jag äta Sallad Nicoise med gott samvete.

Gör så här:
Skär de kalla potatisarna i bitar, häll olja o smör i het stekpanna o när smöret slutat fräsa lägger du i potatisarna, låt dem få lite yta och häll sedan på vinskvätten o vinägern, låt det fräsa tills vätskan sugits upp av potatisbitarna. Ställ pannan åt sidan.

Rör ihop alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt, svartpeppar och en liten nypa socker.

När alla ingredienser är sköljda, hackade, delade och klara så är det bara att lägga ihop allt lite snyggt. Börja med en bädd av sallad på varje tallrik, några tomatklyftor och sedan de ljumma potatishalvorna, lägg på tonfisken, dekorera med tomater, ägghalvor, och bönor i skivor, ringla till sist över dressingen och garnera gärna med festkapris , finhackad rödlök och eventuellt finhackad gräslök. Smaka av med svartpeppar och flingsalt och njut sedan av din sötsyrligt, salta sallad!