• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Sallad med gräslökspocherat ägg, svart ris och citronaioli

Sallad med gräslökspocherat ägg, svart ris och citronaioli

Sallad med gräslökspocherat ägg, svart ris och citronaioli
    Sallad med gräslökspocherat ägg, svart ris och citronaioli

    Ingredienser

    • Svart ris:

    • Citronaioli:

    • Gräslökspocherade ägg:

    Övrigt:

    salt
    svartpeppar

    Gräslökspocherade ägg:
    Gräslök, fint skuren
    Salt
    Peppar
    Olja
    Plastfilm

    Sallad:

    Sparris, kokt och i bitar

    Färsk spenat

    Vårlök, tunt skivad

    Zucchini, skalad och tunt skivad

    Sockerärtor, strimlade

    Rostade pumpakärnor

    Citronolivolja

    Salt

    Peppar

    Instruktioner

    Sallad med gräslökspocherat ägg, svart ris och citronaioli

    Koka riset enligt anvisning på paketet och smaksätt eventuellt vattnet med lantbuljong istället för salt. Citronaioli: Rör ihop äggulor och vitlök. Vispa i oljan droppvis till en tjock sås. Smaksätt med rivet citronskal, lite citronsaft, salt och peppar. Låt stå och mogna en stund. Sallad: Blanda ihop grönsakerna och smaksätt gärna med citronolivolja, salt och peppar. Strö över rostade pumpakärnor. Pocherade ägg: Koka upp vatten i en kastrull. Klä en mindre skål med plastfilm (ta en ganska lång bit). Olja skålen något och strö över gräslök, salt och peppar. Knäck i ägget och strö över lite mer gräslök, salt och peppar. Knyt ihop plastfilmen till ett tätt paket runt ägget. Gör likadant med övriga ägg. Lägg ner äggen i det kokande vattnet och lägg på ett lock, dra från värmen. Låt stå ca 5 minuter eller tills vitan är fast och gulan krämig. Spola i kallt vatten och ta försiktigt bort plastfilmen.

    Montering: Fördela sallad på fyra tallrikar. Dela ägget och lägg det ovanpå. Lägg en sked ris bredvid och ringla citronaioli över. Strö över rostade pumpakärnor.

    Sallad med gräslökspocherat ägg, svart ris och citronaioli - DinVinguide | DinVinguide.se