svartpeppar
Gräslökspocherade ägg:
Gräslök, fint skuren
Salt
Peppar
Olja
Plastfilm
Sallad:
Sparris, kokt och i bitar
Färsk spenat
Vårlök, tunt skivad
Zucchini, skalad och tunt skivad
Sockerärtor, strimlade
Rostade pumpakärnor
Citronolivolja
Salt
Peppar">
Koka riset enligt anvisning på paketet och smaksätt eventuellt vattnet med lantbuljong istället för salt. Citronaioli: Rör ihop äggulor och vitlök. Vispa i oljan droppvis till en tjock sås. Smaksätt med rivet citronskal, lite citronsaft, salt och peppar. Låt stå och mogna en stund. Sallad: Blanda ihop grönsakerna och smaksätt gärna med citronolivolja, salt och peppar. Strö över rostade pumpakärnor. Pocherade ägg: Koka upp vatten i en kastrull. Klä en mindre skål med plastfilm (ta en ganska lång bit). Olja skålen något och strö över gräslök, salt och peppar. Knäck i ägget och strö över lite mer gräslök, salt och peppar. Knyt ihop plastfilmen till ett tätt paket runt ägget. Gör likadant med övriga ägg. Lägg ner äggen i det kokande vattnet och lägg på ett lock, dra från värmen. Låt stå ca 5 minuter eller tills vitan är fast och gulan krämig. Spola i kallt vatten och ta försiktigt bort plastfilmen.
Montering: Fördela sallad på fyra tallrikar. Dela ägget och lägg det ovanpå. Lägg en sked ris bredvid och ringla citronaioli över. Strö över rostade pumpakärnor.