Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin

Ingredienser

  • Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin
    • 300 gramankbröst
    • 100 gramblandade salladsblad
  • Dressing:
    • ½ dlsesamfrön, gärna i olika färger
    • 2 mskdijonsenap
    • 2 mskflytande honung
    • 1 ½ dlneutral olja
    • 1 ½ mskvatten
    • 1 stapelsin, väl tvättad och rivet skal
  • salt
    svartpeppar
    bröd

Skåra fettet på ankbröstet med en vass kniv. Hetta upp en grill- eller gjutjärnspanna. Stek bröstet i 2–3 minuter på varje sida, börja med skinnsidan nedåt. Lägg över det i en ugnsfast form och efterstek i 150° varm ugn till 65 graders innertemperatur. Svep in bröstet i folie att vila.

Rosta sesamfröna till dressingen i en torr panna på inte alltför hög värme. Häll upp på ett fat och låt svalna.

Vispa ihop senap och honung. Tillsätt oljan lite i taget och fortsätt vispa. Späd med vatten. Tillsätt sesamfröna och smaka av med salt, peppar och apelsinskal. Arrangera salladsskotten på ett stort eller flera små fat. Skär ankbröstet i tunna skivor och lägg dem ovanpå. Skeda över dressingen. Servera med ett gott bröd.