Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin
Ingredienser
- Sallad med ankbröst och dijon- och honungsdressing med apelsin
- 300 gramankbröst
- 100 gramblandade salladsblad
- Dressing:
- ½ dlsesamfrön, gärna i olika färger
- 2 mskdijonsenap
- 2 mskflytande honung
- 1 ½ dlneutral olja
- 1 ½ mskvatten
- 1 stapelsin, väl tvättad och rivet skal
- salt
svartpeppar
bröd
Skåra fettet på ankbröstet med en vass kniv. Hetta upp en grill- eller gjutjärnspanna. Stek bröstet i 2–3 minuter på varje sida, börja med skinnsidan nedåt. Lägg över det i en ugnsfast form och efterstek i 150° varm ugn till 65 graders innertemperatur. Svep in bröstet i folie att vila.
Rosta sesamfröna till dressingen i en torr panna på inte alltför hög värme. Häll upp på ett fat och låt svalna.
Vispa ihop senap och honung. Tillsätt oljan lite i taget och fortsätt vispa. Späd med vatten. Tillsätt sesamfröna och smaka av med salt, peppar och apelsinskal. Arrangera salladsskotten på ett stort eller flera små fat. Skär ankbröstet i tunna skivor och lägg dem ovanpå. Skeda över dressingen. Servera med ett gott bröd.