Annons:

Bakat

Saffransdeg för lussekatter, lussebullar och annat gott

Saffransdeg för lussekatter, lussebullar och annat gott

Ingredienser

  • Saffransdeg
  • 500
    gram gram
    mjölk
  • 1100
    gram gram
    vetemjöl
  • 3
    st st
    saffran
  • 70
    gram gram
    jäst
  • 250
    gram gram
    socker
  • 250
    gram gram
    normalsaltat smör
  • 8
    gram gram
    salt
  • 1
    st st
    ägg

Blanda alla ingredienser till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek. Dela i lagom stora bitar och rulla ut dem lite och låt vila 5-10 minuter så spänningen släpper. Rulla ut och forma till lussekatter. Stoppa i 2 russin i varje ände. Låt jäsa under bakduk. Vispa ihop 1 ägg med 1 msk vatten. OBS! Pensla med ägg efter gräddning,ej innan. Grädda i 200-210 grader. Pensla lussekatterna direkt efter gräddning med äggvispet.