Ingredienser
Saffransbullar med citron och vanilj,Smörfyllning,Garnering
Övrigt:
Instruktioner
Börja med att bryna smöret i en kastrull och ställ det åt sidan för att svalna.
Smöret skall bli gyllengult och få en svag kopparbrun fällning i botten.
Smula jästen i rymlig bunke häll ner vaniljyoghurten som med fördel kan vara rumstempererad tillsammans med ägg, sirap, saffran,vkardemumma och citronskal. Rör till en klimpfri smet.
Pytsa i mjöl lite i sänder och börja arbeta smeten till en deg. När ca hälften av mjölet är taget, tillsätter du det brynta smöret och fortsätter arbeta in allt mjöl tills du har en smidig deg. Vänd ut degen på ett lätt mjölat bakbord, strö över salt och börja arbeta degen i ca 10 min. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen klibbar för mycket.
Låt degen jäsa i 60min under bakduk antingen i bunken eller på bakbordet.
Förbered fyllningen genom att vispa ihop florsocker och smör till en slät kräm. Skrapa ut fröna ur vaniljstängerna och rör om.
När degen jäst klart delar du lättast upp den i två delar och kavlar ut.
Bred på ett tunt lager av fyllning och rulla eller vik ihop degen.
Gör snurror eller snäckor och lägg dem i formar på en plåt för att jäsas en andra omgång i 30minuter.
Strax före gräddning; pensla bullarna med uppvispat ägg och tryck i russin och strö över pärlsocker.
Gräddas i mitten av ugnen i 6-8 min på 200-225C°