Ingredienser
Russinbrownie:
Apelsinchokladtryffel:
Instruktioner
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka upp russin med agavesirap. Tillsätt smör.
3. Smält smöret i russinröran och låt det koka upp en kort stund. Mixa samman alla ingredienser till kakan utom mjölet på hög hastighet. Då russinen blivit välmixade; tillsätt mjöl successivt varvat med att du mixar.
3. Häll över smeten i en 24×24 cm form där du täckt kanterna med bakplåtspapper. Tips är att pensla formen med neutral olja så fäster sig bakplåtspapperet mycket bättre.
Grädda lång nere i ugnen i cirka 20 minuter.
Låt svalna.
4. Mixa, alternativt hacka chokladen.
5. Värm upp grädden och ställ åt sidan.
6. Ha ner chokladen och rör om.
7. Riv ner zest från apelsinen.
8. Häll sedan direkt över i formen med saffranskakan. Garnera med t.ex. torkad apelsin, pistagenötter, flingsalt osv.
9. Njut!