Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Rotfruktspytt med stuvad svamp, majskolv och örtsmör

Ingredienser

  • Rotfruktspytt med stuvad svamp, majskolv och örtsmör:
  • 1 ½
    kg kg
    blandade rotfrukter, i små tärningar
  • 2
    st st
    gula lökar, fint hackade
  • Stuvad svamp:
  • 200
    gram gram
    blandad färsk svamp
  • 2
    msk msk
    smör
  • 2 ½
    msk msk
    vetemjöl
  • 3
    dl dl
    mjölk eller grädde
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • Majs:
  • 4
    st st
    färska majskolvar
  • 50
    gram gram
    smör
syltlök
smör
peppar
blandade örter, hackade
salt

Pytt: Stek rotfrukten och löken i en stekpanna med smör, tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar.

Svamp: Rensa färsk svamp och skär i mindre bitar. Fräs svampen i hälften av smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt resten av smöret och fräs svampen några minuter. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk eller grädde. Koka på svag värme ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Majs: Koka majskolvarna under lock i saltat vatten ca 10 minuter eller tills kornen är mjuka. Rör ihop smör och örter, smaka av med salt.