Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rotfruktspytt med stuvad svamp, majskolv och örtsmör

Recept av Redaktionen

Rotfruktspytt med stuvad svamp, majskolv och örtsmör

Rotfruktspytt med stuvad svamp, majskolv och örtsmör

Ingredienser

  • Rotfruktspytt med stuvad svamp, majskolv och örtsmör:
    • 1 ½ kgblandade rotfrukter, i små tärningar
    • 2 stgula lökar, fint hackade
  • Stuvad svamp:
    • 200 gramblandad färsk svamp
    • 2 msksmör
    • 2 ½ mskvetemjöl
    • 3 dlmjölk eller grädde
    • ½ tsksalt
  • Majs:
    • 4 stfärska majskolvar
    • 50 gramsmör
  • syltlök
    smör
    peppar
    blandade örter, hackade
    salt

Pytt: Stek rotfrukten och löken i en stekpanna med smör, tills den är mjuk. Krydda med salt och peppar.

Svamp: Rensa färsk svamp och skär i mindre bitar. Fräs svampen i hälften av smöret tills all vätska kokat in. Tillsätt resten av smöret och fräs svampen några minuter. Strö mjölet över svampen och rör om. Späd under omrörning med mjölk eller grädde. Koka på svag värme ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Majs: Koka majskolvarna under lock i saltat vatten ca 10 minuter eller tills kornen är mjuka. Rör ihop smör och örter, smaka av med salt.