Ingredienser
Rostade rotfrukter
Instruktioner
Rostade rotfrukter:
Börja med att koka potatisen så att den precis börjar spricka.
Häll av den och krossa eller bryt den i stora delar medan den fortfarande är varm. Låt den ånga av lite och ha sedan på olivolja. Jag brukar rosta den här potatisen på 200 grader tills den blir riktigt krispig.
Rengör eller skala rotfrukterna. Jag tycker det är gott med skalet kvar om de är riktigt rena.
Lägg ut allt på plåtar och smaka upp det med örterna, salt, svartpeppar, olivolja och krossade vitlöksklyftor. Se nu till att få riktigt fin färg på alla grönsaker. Jag brukar köra dem på 230 grader i ca 30 minuter.
Skala schalottenlökarna och stek dem i en panna med lite socker, salt och rikligt med smör. När alla grönsaker är klara lägger du upp dem på ett stort fat, häller på lite olivolja, lite mer örter och smular fetaosten över.
Majonäs/Ramslöksaioli:
Detta är ett bra grundrecept för att göra din egen majonnäs som du sen kan smaksätta som du vill.
Vispa först ihop äggulorna, senapen och vinägern tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under ständig vispning. Du kommer att ha en tjock och fin majonnäs som du nu kan smaksätta med vad du vill.
Det är inte alla som har tillgång till ramslök så som vi har på Gotland men man kan ta och göra om denna till en örtmajonnäs, senapsmajonnäs, chilimajonnäs eller vad man nu kan komma på och har tillgång till.