Svenska flaggan
  • Recept
  • Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

Hämtar annons

Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

Recept av Redaktionen

Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

Ingredienser

  • Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse
    • Philadelphia
      finriven pepparrot
      salt
      torskrygg
      Rimmningslag – 1 liter kallt vatten och 1 dl salt

    Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

    Pepparrotskräm:

    Blanda pepparrot med philadelphia tills krämen har en tydlig smak av pepparrot. Smaka av med salt och för över i en spritspåse.

    Rökt torsk:

    Vispa lagen tills allt salt löser sig i vattnet. Lägg torskryggen i saltlagen och rimma i minst 1 timme. Rök torsken till 37 grader i en röklåda och låt den sedan vila en stund innan servering.

    Vid servering:

    Spritsa ut pepparrotskrämen på en tallrik och montera små bitar av den röka torsken. Garnera med vattenkrasse.