• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse
    Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

    Ingredienser

    • Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

      Övrigt:

      Philadelphia
      finriven pepparrot
      salt
      torskrygg
      Rimmningslag – 1 liter kallt vatten och 1 dl salt

      Instruktioner

      Rökt torsk med pepparrotskräm och vattenkrasse

      Pepparrotskräm:

      Blanda pepparrot med philadelphia tills krämen har en tydlig smak av pepparrot. Smaka av med salt och för över i en spritspåse.

      Rökt torsk:

      Vispa lagen tills allt salt löser sig i vattnet. Lägg torskryggen i saltlagen och rimma i minst 1 timme. Rök torsken till 37 grader i en röklåda och låt den sedan vila en stund innan servering.

      Vid servering:

      Spritsa ut pepparrotskrämen på en tallrik och montera små bitar av den röka torsken. Garnera med vattenkrasse.