- Recept
Rödvinsbrässerade oxkinder
Hämtar annons
Recept av Fredrik Schelin
Rödvinsbrässerade oxkinder
Rödvinsbrässerade oxkinder är en klassisk smakrik rätt på en rikt bra men lite bortglömd styckdetalj, oxens kind.
Ingredienser
- Rödvinsbrässerade oxkinder
- 2 stOxkinder
- 1 lRött vin
- 2 stmorot
- 1 strotselleri
- 1 knippeFärsk timjan
- 1 knippeRosmarin
- 10 stvitpepparkorn (hela)
- 2 stLagerblad
- 5 dlKalvfond
- Servera med tryffelpotatispuré och syrad röd steklök, recepten på dessa hittar du här i DinVinguide.se
Rödvinsbrässerade oxkinderGör så här:1.Putsa oxkinderna och lägg dem med rödvinet, grönsakerna och örterna i en bunke. Låt marinera i kylen över natten.2. Sila över marinaden i en kastrull.3. Bryn oxkinderna och grönsakerna i olja i en stekpanna tills de har fått fin färg.4. Lägg över oxkinderna i kastrullen med marinaden och låt sjuda på svag värme 4-5 timmar under lock tills de är riktigt möra.Sås:Sila över kokspadet i en ny kastrull tillsätt kalvfond, reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar och en klick smör precis innan servering.
Garnityr:• karl-johan svamp• kruspersilja grovhackad