Svenska flaggan
  • Recept
  • Rödvinsbrässerade oxkinder

Hämtar annons

klassiskt recept oxkinder

Recept av Fredrik Schelin

Rödvinsbrässerade oxkinder

Rödvinsbrässerade oxkinder är en klassisk smakrik rätt på en rikt bra men lite bortglömd styckdetalj, oxens kind.

Ingredienser

  • Rödvinsbrässerade oxkinder
    • 2 stOxkinder
    • 1 lRött vin
    • 2 stmorot
    • 1 strotselleri
    • 1 knippeFärsk timjan
    • 1 knippeRosmarin
    • 10 stvitpepparkorn (hela)
    • 2 stLagerblad
    • 5 dlKalvfond
  • Servera med tryffelpotatispuré och syrad röd steklök, recepten på dessa hittar du här i DinVinguide.se
Rödvinsbrässerade oxkinder
Gör så här:
1.Putsa oxkinderna och lägg dem med rödvinet, grönsakerna och örterna i en bunke. Låt marinera i kylen över natten.
2. Sila över marinaden i en kastrull.
3. Bryn oxkinderna och grönsakerna i olja i en stekpanna tills de har fått fin färg.
4. Lägg över oxkinderna i kastrullen med marinaden och låt sjuda på svag värme 4-5 timmar under lock tills de är riktigt möra.
Sås:
Sila över kokspadet i en ny kastrull tillsätt kalvfond, reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar och en klick smör precis innan servering.
Garnityr:
• karl-johan svamp
• kruspersilja grovhackad