Rödvinsbrässerade oxkinder

Rödvinsbrässerade oxkinder är en klassisk smakrik rätt på en rikt bra men lite bortglömd styckdetalj, oxens kind.
    klassiskt recept oxkinder

    Ingredienser

    • Rödvinsbrässerade oxkinder

    Övrigt:

    Servera med tryffelpotatispuré och syrad röd steklök, recepten på dessa hittar du här i DinVinguide.se

    Instruktioner

    Rödvinsbrässerade oxkinder
    Gör så här:
    1.Putsa oxkinderna och lägg dem med rödvinet, grönsakerna och örterna i en bunke. Låt marinera i kylen över natten.
    2. Sila över marinaden i en kastrull.
    3. Bryn oxkinderna och grönsakerna i olja i en stekpanna tills de har fått fin färg.
    4. Lägg över oxkinderna i kastrullen med marinaden och låt sjuda på svag värme 4-5 timmar under lock tills de är riktigt möra.
    Sås:
    Sila över kokspadet i en ny kastrull tillsätt kalvfond, reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar och en klick smör precis innan servering.
    Garnityr:
    • karl-johan svamp
    • kruspersilja grovhackad