Rödvinsbrässerade oxkinder
Rödvinsbrässerade oxkinder är en klassisk smakrik rätt på en rikt bra men lite bortglömd styckdetalj, oxens kind.

Ingredienser
Rödvinsbrässerade oxkinder
Övrigt:
Instruktioner
Rödvinsbrässerade oxkinderGör så här:1.Putsa oxkinderna och lägg dem med rödvinet, grönsakerna och örterna i en bunke. Låt marinera i kylen över natten.2. Sila över marinaden i en kastrull.3. Bryn oxkinderna och grönsakerna i olja i en stekpanna tills de har fått fin färg.4. Lägg över oxkinderna i kastrullen med marinaden och låt sjuda på svag värme 4-5 timmar under lock tills de är riktigt möra.Sås:Sila över kokspadet i en ny kastrull tillsätt kalvfond, reducera till hälften. Smaka av med salt och peppar och en klick smör precis innan servering.
Garnityr:• karl-johan svamp• kruspersilja grovhackad