Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Rödkål med äpple och fikon
Rödkål med äpple och fikon
Ingredienser
- Rödkål med äpple och fikon:
- 500 gramrödkål, strimlad
- ½ stgul lök, finhackad
- 2 msksmör
- 2 dlrödvin
- 1 mskhonung
- 1 bithel kanel
- 2 stlagerblad
- 3 stkryddpepparkorn
- 3 stsvartpepparkorn
- 2 stäpplen, gärna syrliga, skalade och tärnade
- 5 sttorkade fikon, i små bitar
- 1 tsktorkad timjan
- salt
ev. vinäger
Rödkål med äpple och fikon
Fräs kål och lök blanka i smör. Tillsätt vin, honung och kryddor. Låt sjuda tills kålen är mjuk, cirka 10 min. Tillsätt äpple och fikon och blanda dem med kålen. Smaka av med salt och eventuellt en skvätt vinäger. Servera kålen varm eller kall.