Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rödkål med äpple och fikon

Recept av Redaktionen

Rödkål med äpple och fikon

Rödkål med äpple och fikon

Ingredienser

  • Rödkål med äpple och fikon:
    • 500 gramrödkål, strimlad
    • ½ stgul lök, finhackad
    • 2 msksmör
    • 2 dlrödvin
    • 1 mskhonung
    • 1 bithel kanel
    • 2 stlagerblad
    • 3 stkryddpepparkorn
    • 3 stsvartpepparkorn
    • 2 stäpplen, gärna syrliga, skalade och tärnade
    • 5 sttorkade fikon, i små bitar
    • 1 tsktorkad timjan
  • salt
    ev. vinäger

Rödkål med äpple och fikon

Fräs kål och lök blanka i smör. Tillsätt vin, honung och kryddor. Låt sjuda tills kålen är mjuk, cirka 10 min. Tillsätt äpple och fikon och blanda dem med kålen. Smaka av med salt och eventuellt en skvätt vinäger. Servera kålen varm eller kall.