Annons:

Fisk

Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot

Ingredienser

  • Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot
  • 6
    st st
    rödingfiléer
  • 1 ½
    dl dl
    finhackad gurka
  • 1 ½
    dl dl
    finhackad nätmelon
  • 1
    st st
    schalottenlök, finhackad
  • 4 ½
    msk msk
    flingsalt
  • 2
    msk msk
    socker
  • 1 ½
    msk msk
    finriven pepparrot
nymalen svartpeppar

granskott

Börja med att finhacka gurkan, behåll skalet. Salta gurkan med en nypa salt och häng av den i en chinoise eller sil i kylen. Skär melonen i små små tärningar och häng av den också. Plocka benen från rödingen. Skär sedan bort skinnet och den bruna simmuskulaturen. Skär rödingen i små tärningar. Salta, sockra och ställ in i kylen ca 30 – 60 minuter. Blanda sedan ihop rödingen med gurkan, melonen, pepparroten och nymalen peppar. Forma tartaren så som du vill ha den och garnera med granskott, flingsalt, pepparrot och nymalen svartpeppar.