• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot

Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot

    Ingredienser

    • Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot

    Övrigt:

    nymalen svartpeppar

    granskott

    Instruktioner

    Börja med att finhacka gurkan, behåll skalet. Salta gurkan med en nypa salt och häng av den i en chinoise eller sil i kylen. Skär melonen i små små tärningar och häng av den också. Plocka benen från rödingen. Skär sedan bort skinnet och den bruna simmuskulaturen. Skär rödingen i små tärningar. Salta, sockra och ställ in i kylen ca 30 – 60 minuter. Blanda sedan ihop rödingen med gurkan, melonen, pepparroten och nymalen peppar. Forma tartaren så som du vill ha den och garnera med granskott, flingsalt, pepparrot och nymalen svartpeppar.