Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot

Ingredienser

  • Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot
    • 6 strödingfiléer
    • 1 ½ dlfinhackad gurka
    • 1 ½ dlfinhackad nätmelon
    • 1 stschalottenlök, finhackad
    • 4 ½ mskflingsalt
    • 2 msksocker
    • 1 ½ mskfinriven pepparrot
  • nymalen svartpeppar

    granskott

Börja med att finhacka gurkan, behåll skalet. Salta gurkan med en nypa salt och häng av den i en chinoise eller sil i kylen. Skär melonen i små små tärningar och häng av den också. Plocka benen från rödingen. Skär sedan bort skinnet och den bruna simmuskulaturen. Skär rödingen i små tärningar. Salta, sockra och ställ in i kylen ca 30 – 60 minuter. Blanda sedan ihop rödingen med gurkan, melonen, pepparroten och nymalen peppar. Forma tartaren så som du vill ha den och garnera med granskott, flingsalt, pepparrot och nymalen svartpeppar.