- Recept
Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot
Ingredienser
- Rödingtartar med granskott, gurka, melon och pepparrot
- 6 strödingfiléer
- 1 ½ dlfinhackad gurka
- 1 ½ dlfinhackad nätmelon
- 1 stschalottenlök, finhackad
- 4 ½ mskflingsalt
- 2 msksocker
- 1 ½ mskfinriven pepparrot
- nymalen svartpeppar
granskott
Börja med att finhacka gurkan, behåll skalet. Salta gurkan med en nypa salt och häng av den i en chinoise eller sil i kylen. Skär melonen i små små tärningar och häng av den också. Plocka benen från rödingen. Skär sedan bort skinnet och den bruna simmuskulaturen. Skär rödingen i små tärningar. Salta, sockra och ställ in i kylen ca 30 – 60 minuter. Blanda sedan ihop rödingen med gurkan, melonen, pepparroten och nymalen peppar. Forma tartaren så som du vill ha den och garnera med granskott, flingsalt, pepparrot och nymalen svartpeppar.