Svenska flaggan
  • Recept
  • Rödbetsbiffar med fetaost och rostade valnötter

Hämtar annons

Rödbetsbiffar med fetaost och rostade valnötter

Recept av Karoline Nordefors

Rödbetsbiffar med fetaost och rostade valnötter

Rödbetsbiffar med fetaost och rostade valnötter

Ingredienser

  • Rödbetsbiffar med fetaost och rostade valnötter
    • 1 stägg
    • 1 dlapelsinjuice, gärna färskpressad
    • 2 dlvetemjöl eller fullkornsdinkelmjöl
    • 1 ststor gul lök, finhackad
    • 2 stvitlöksklyftor, finhackade
    • 100 gramvalnötter, gärna rostade och grovt hackade
    • 100 gramfetaost, smulad
    • 400 gramrödbetor, kokta, kalla och grovt rivna
  • honung till glasering

Rödbetsbiffar med fetaost och rostade valnötter

Rödbetsbiffar:
Rosta valnötterna i en torr stekpanna eller i ugnen tills de är ljust bruna. Hacka dem och ställ åt sidan. Blanda ägg, apelsinjuice och vetemjöl till en klumpfri smet. Rör ner hackad lök och vitlök, smulad fetaost och hackade valnötter. Riv de skalade, kalla rödbetorna direkt ner i skålen med smet.
Klicka ner smet i en varm stekpanna med olja och platta ut dem till små biffar. Stek tills de är frasiga på båda sidor. Glasera dem med lite honung.