Svenska flaggan
  • Recept
  • Röd Gazpacho med Anettes tvist

Hämtar annons

Gazpacho

Recept av Redaktionen

Röd Gazpacho med Anettes tvist

Den här lilla kusinen till gazpachon är en underbar förrätt, men vill man så kan man äta sig helt mätt på den här smarriga rackaren.

Ingredienser

  • Röd Gazpacho med Anettes tvist
    • 10 stTomater (normalstora)
    • ½ stGurka, skalad
    • ½ lFärska jordgubbar (gärna lite sötsyrliga)
    • 6 stPaprikafiléer (inlagda på burk)
    • 1 stGul lök
    • 1 stRöd chilifrukt (minst en)
    • 2 stVitlöksklyftor
    • 2 dlGrönsaksbuljong (minst 2 dl, men späd efter hand så soppan blir i din smak)
    • 4 mskSherryvinäger
  • Liten räksallad
    • 100 gramRäkor, skalade
    • 1 stGräslök, en kruka
    • 1 dlMango, skalad och i bitar
    • 10 stRödpepparkorn
  • Några skvättar god olivolja, några nypor apelsinzest. Smaka av med salt och peppar.
    Servera eventuellt med några smörstekta brödkrutonger.

Mixa allt! (Ja, du kanske behöver dela löken och gurkan i lite mindre bitar först, men du fattar konceptet.) Vroooom! Smaka av, och krydda lite till om det behövs. Fixa salladen. (Ja, det går rätt fort det här.) Servera soppan väl kyld med den lilla räksalladen på toppen. Vill du lyxa till det lite extra kan du garnera med knapriga brödkrutonger stekta i smör.