Ingredienser
Riset
Körsbärssås
Instruktioner
Börja med att salt rosta dina mandlar, lägg dem i en torr stekpanna, strö på två tsk salt. Låt det hela bli varmt, men akta så att de inte bränns vid. Häll mandlarna på en skärbräda och låt dem svalna. Nu är det dags att vispa grädden fluffig och sedan hacka dina rostade, salta mandlar. Jag gillar att ha några lite större bitar och andra mindre så var lite slarvig.
Blanda nu gröten med hälften av den vispade grädden, mandlar och vanilj. Ställ kallt tills det är dags för servering.
Nu skall du göra körsbärssås! Lägg körsbär, vatten, citronsaft, mörkt muscovadosocker och kryddor i en kastrull. Häll även på en liten skvätt portvin om du är på det humöret. Koka i 10 minuter, och rör sedan ner potatismjölet (utblandat i en skvätt vatten) Koka upp tills du ser bubblor – och visps så är såsen klar och det är dags för servering!
