Ingredienser
Rimmad porchetta med örter, aprikoser och vitlök:
Övrigt:
Instruktioner
Rimmad porchetta med örter, aprikos och vitlök:
Ta fram fläsksidan, svålsida ner och skär bort svålen och fettet men låt allt hänga ihop på kortsidan. Gnid in köttet med salt och peppar och låt ligga och rimma i rumstemperatur i cirka en 1-1,5 timme.
Repa av bladen på de färska örterna och hacka dem fint tillsammans med vitlöken, aprikoser och rivet citronskal. Bred ut fyllningen på fläsksidan, rulla ihop köttet till en fast rulle och fortsätt sedan att rulla in köttet i svålen. Gör en ögla på snöret och bind upp fläsksidan till en snygg rulle. Värm ugnen till 275 grader. Gnid in rullen med olivolja, placera den i en ugnsfast form i mitten av ugnen. Vänd den så att den får fin brynt färg runt om innan du sänker temperaturen till 140 grader. Häll på vinet och vattnet så att porchettan kan ösas lite då och då. Tillaga i ca 2,5 timme. Ta ut porchettan ur ugnen. Flytta över köttet på ett övertäckt fat och låt vila. Skiva upp och servera med en god sallad eller ugnstekta medelhavsgrönsaker.
Rostade medelhavsgrönsaker
Sätt ugnen på 225 grader. Stek aubergineskivorna i olja tills de fått lite färg. Lägg alla grönsakerna och hela vitlökar i en ugnsfast form. Vänd runt med olja, salta och peppra. Rosta tills grönsakerna är mjuka och har fått lite färg, ca 20-30 minuter.