Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rigatoni alla carbonara - Recept av DinVinguide

Recept av Redaktionen

Rigatoni alla Carbonara

Ingredienser

  • Ingredienser
    • 150 gramfryst pancetta (eller sidfläsk)
    • 6 stäggulor (rumstempererade)
    • 50 stPecorino
    • 320 gramfullkornspasta Rigatoni
  • Salt och peppar

Gör såhär:

1. Placera pancettan i frysen i 15-20 minuter.
2. Ta ut pancettan från frysen och tärna den i medelstora bitar.
3. Fräs pancettan i en panna tills den blivit gyllenbrun och krispig. Lägg åt sidan.
4. Vispa äggen tillsammans med Pecorinoosten och en tesked peppar.
5. Koka pastan al dente och lägg den i en medelvarm stekpanna. Tillsätt pancettan.
6. Ta bort stekpannan från värmen och tillsätt äggblandningen, rör om ordentligt.
7. Smaka av med salt och peppar