Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Revbensspjäll med soja, honung och ingefära

Recept av Redaktionen

Revbensspjäll med soja, honung och ingefära

Revbensspjäll med soja, honung och ingefära

Ingredienser

  • Revbensspjäll med soja, honung och ingefära:
    • 1 kgtjocka revbensspjäll
    • 1 stgul lök, hackad
    • 1 ½ lvatten
    • ½ tsktimjan
    • 1 stlagerblad
    • 1 msksalt
  • Glaze:
    • 2 dlkokspad
    • 2 dljapansk soja
    • ½ dlhonung
    • 1 tskfärsk riven ingefära
    • 2 msksmör

Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök, salt, timjan och lagerblad. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme. Låt köttet svalna i lagen. Ta upp köttet och sila lagen i en gryta.

Glaze: Koka ihop lagen från revbenen tills 2 dl återstår. Tillsätt soja, honung och ingefära och låt det koka tills 2/3 delar återstår. Avsluta med att klicka i smöret.

Montering: Värm ugnen till 200 grader. Skär revbenen i bitar och lägg dem i en ugnsform. Häll över glazen och blanda runt. Stek revbenen i ugnen tills de fått färg och är ordentligt varma, ca 20 minuter.