• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Revbensspjäll med soja, honung och ingefära

Revbensspjäll med soja, honung och ingefära

Revbensspjäll med soja, honung och ingefära
    Revbensspjäll med soja, honung och ingefära

    Ingredienser

    • Revbensspjäll med soja, honung och ingefära:

    • Glaze:

    Instruktioner

    Revbensspjäll med soja, honung och ingefära

    Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök, salt, timjan och lagerblad. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme. Låt köttet svalna i lagen. Ta upp köttet och sila lagen i en gryta.

    Glaze: Koka ihop lagen från revbenen tills 2 dl återstår. Tillsätt soja, honung och ingefära och låt det koka tills 2/3 delar återstår. Avsluta med att klicka i smöret.

    Montering: Värm ugnen till 200 grader. Skär revbenen i bitar och lägg dem i en ugnsform. Häll över glazen och blanda runt. Stek revbenen i ugnen tills de fått färg och är ordentligt varma, ca 20 minuter.