Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Revbensspjäll med soja, honung och ingefära
Revbensspjäll med soja, honung och ingefära
Ingredienser
- Revbensspjäll med soja, honung och ingefära:
- 1 kgtjocka revbensspjäll
- 1 stgul lök, hackad
- 1 ½ lvatten
- ½ tsktimjan
- 1 stlagerblad
- 1 msksalt
- Glaze:
- 2 dlkokspad
- 2 dljapansk soja
- ½ dlhonung
- 1 tskfärsk riven ingefära
- 2 msksmör
Lägg revbenen i en gryta och häll på vattnet. Låt koka upp. Skumma väl. Tillsätt lök, salt, timjan och lagerblad. Låt koka under lock tills köttet är riktigt mört, ca 1 1/2 timme. Låt köttet svalna i lagen. Ta upp köttet och sila lagen i en gryta.
Glaze: Koka ihop lagen från revbenen tills 2 dl återstår. Tillsätt soja, honung och ingefära och låt det koka tills 2/3 delar återstår. Avsluta med att klicka i smöret.
Montering: Värm ugnen till 200 grader. Skär revbenen i bitar och lägg dem i en ugnsform. Häll över glazen och blanda runt. Stek revbenen i ugnen tills de fått färg och är ordentligt varma, ca 20 minuter.