- Recept
Rendang på kycklinglår (indonesisk curry)
Hämtar annons
Recept av Tina Nordström
Rendang på kycklinglår (indonesisk curry)
Rendang på kycklinglår (indonesisk curry)
Ingredienser
- Ingredienser
- 2 kgkycklinglår med ben
- 3 mskister eller kokosolja till stekning
- 2 burkkokosmjölk 800 ml
- 1 ½ dlriven kokos rostad
- 3 ststjärnanis
- 1 stkanelstång
- 2 ¾ stcitrongräs bankad och grovt skuren
- ½ tsksalt
- 2 stlime
- Kryddpasta:
- 4 sthela nejlikor
- 1 tskkardemummakärnor
- 2 tskmalen koriander
- 1 tskgurkmeja
- 7 stschalottenlökar skalade och grovt skurna
- 4 cmfärsk ingefära skalad och grovt skuren
- 5 klyftavitlök skalade
- 2 ströda chilifrukter
Ok, vi börjar med kryddpastan. Ta fram en mortel eller kör kryddpastan med en mixer/mixerstav. Slå sönder nejlikor och kardemumma i din mortel. Ta sedan i resten av ingredienserna och mosa det ordentligt till en härlig kryddblandning .
Bryn kycklingen i en gryta, salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
Ta i all kryddpasta och kokosflingorna. Låt det få rostas i fettet från kycklingen.
Lägg i kycklingen igen och häll på kokosmjölk, stjärnanis, kanelstång, salt och citrongräs.
Fyll på med vatten så att det precis täcker kycklingen. Låt sjuda i ca 30 minuter.
Lyft upp kycklingen och låt såsen koka ihop några minuter – kör ner en mixerstav i såsen precis innan servering så såsen blir skummig.
Vill man kan man portionera upp den i lunchlådor med lite ris och limeklyftor. Perfekt snabbt lunchkäk!