Ingredienser
Ingredienser
Kryddpasta:
Instruktioner
Ok, vi börjar med kryddpastan. Ta fram en mortel eller kör kryddpastan med en mixer/mixerstav. Slå sönder nejlikor och kardemumma i din mortel. Ta sedan i resten av ingredienserna och mosa det ordentligt till en härlig kryddblandning .
Bryn kycklingen i en gryta, salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
Ta i all kryddpasta och kokosflingorna. Låt det få rostas i fettet från kycklingen.
Lägg i kycklingen igen och häll på kokosmjölk, stjärnanis, kanelstång, salt och citrongräs.
Fyll på med vatten så att det precis täcker kycklingen. Låt sjuda i ca 30 minuter.
Lyft upp kycklingen och låt såsen koka ihop några minuter – kör ner en mixerstav i såsen precis innan servering så såsen blir skummig.
Vill man kan man portionera upp den i lunchlådor med lite ris och limeklyftor. Perfekt snabbt lunchkäk!