Svenska flaggan
  • Recept
  • Rendang på kycklinglår (indonesisk curry)

Hämtar annons

Rendang på kycklinglår (indonesisk curry) - DinVinguide

Recept av Tina Nordström

Rendang på kycklinglår (indonesisk curry)

Rendang på kycklinglår (indonesisk curry)

Ingredienser

  • Ingredienser
    • 2 kgkycklinglår med ben
    • 3 mskister eller kokosolja till stekning
    • 2 burkkokosmjölk 800 ml
    • 1 ½ dlriven kokos rostad
    • 3 ststjärnanis
    • 1 stkanelstång
    • 2 ¾ stcitrongräs bankad och grovt skuren
    • ½ tsksalt
    • 2 stlime
  • Kryddpasta:
    • 4 sthela nejlikor
    • 1 tskkardemummakärnor
    • 2 tskmalen koriander
    • 1 tskgurkmeja
    • 7 stschalottenlökar skalade och grovt skurna
    • 4 cmfärsk ingefära skalad och grovt skuren
    • 5 klyftavitlök skalade
    • 2 ströda chilifrukter

Ok, vi börjar med kryddpastan. Ta fram en mortel eller kör kryddpastan med en mixer/mixerstav. Slå sönder nejlikor och kardemumma i din mortel. Ta sedan i resten av ingredienserna och mosa det ordentligt till en härlig kryddblandning .

Bryn kycklingen i en gryta, salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.

Ta i all kryddpasta och kokosflingorna. Låt det få rostas i fettet från kycklingen.

Lägg i kycklingen igen och häll på kokosmjölk, stjärnanis, kanelstång, salt och citrongräs.

Fyll på med vatten så att det precis täcker kycklingen. Låt sjuda i ca 30 minuter.

Lyft upp kycklingen och låt såsen koka ihop några minuter – kör ner en mixerstav i såsen precis innan servering så såsen blir skummig.

Vill man kan man portionera upp den i lunchlådor med lite ris och limeklyftor. Perfekt snabbt lunchkäk!