Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Rawfood med portabello och blåbär

Ingredienser

Portabello med lavendel- och hasselnötscreme, blåbär, hasselnötter, ruccola och valnötsolja

portabello

naturella hasselnötter

ruccola

kallpressad rapsolja

valnötsolja

Lavendel och hasselnötscréme

ca 2 dl hasselnötter

0,5 -1 dl havregrädde

torkad lavendel

en nypa färsk timjan

en nypa salt

Mixa hasselnötter och havregrädde till en slät créme. Tillsätt mer havregrädde om crémen blir för tjock. Tillsätt timjan och hälften av lavendeln, mixa lite till och smaka av. Lavendeln ska vara tydlig men inte ta över. Smaka av med salt, eventuellt mer lavendel och timjan och fyll sedan i en spritspåse.

Agaveslungade blåbär

svenska blåbär, frysta eller färska

agavesirap

Om du använder frysta blåbär låt dom först rinna av på ett papper. Blanda blåbären med några droppar agavesirap.

Montering

Skiva portabellon tunt och lägg upp på en tallrik. Spritsa ut hasselnötscremen, lägg på blåbär, hasselnötter och ruccola. Avsluta med att ringla över kallpressad rapsolja och valnötsolja.