Svenska flaggan
  • Recept
  • Råstekta havskräftor med spenatrulle, surdegskrutonger och apelsinmajonäs

Hämtar annons

skaldjur

Recept av Redaktionen

Råstekta havskräftor med spenatrulle, surdegskrutonger och apelsinmajonäs

Råstekta havskräftor med spenatrulle, surdegskrutonger och apelsinmajonäs.

Ingredienser

  • Lägg sedan 4 st havskräftor över spenatrullen, strössla över krutonger och spritsa ut ett par klickar apelsinmajonäs!

Apelsinmajonäsen:

Tag äggulan, vispa samman med alla ingredienser förutom oljan. Vispa sakta ner oljan i en väldigt tunn stråle, öka på allt eftersom du ser att majonäsen går ihop enhetligt.  Lägg i majonäsen en spritspåse.

Surdegskrutonger:

Dagsgammalt bröd smulas smått och steks i panna med 1 tsk olivolja, salt (och en kvist färsk timjan) till gyllenbruna. Vänd upp på en bit hushållspapper.

Råstekta havskräftor:

Hetta upp en panna med olja, när det börjar ryka är pannan lagom het. Häll försiktigt i havskräftstjärtarna, vitlök, smör och sväng runt ett par gånger, smaksätt med salt och färskmalen svartpeppar.

Havskräftstjärtarna är färdiga när de ändrar färg från genomskinliga till vita/rosa. Tag ur kräftstjärtarna och återanvänd pannan till spenatrullen.

Spenatrullen:

Tag pannan från hanvskräftsbrässeringen, lägg i smöret och vänta till det tystnat. Lägg i spenaten och vänd till den sjunker ihop, forma som en rulle och lägg upp på en tallrik.