- Recept
Råstekta havskräftor med spenatrulle, surdegskrutonger och apelsinmajonäs.
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Råstekta havskräftor med spenatrulle, surdegskrutonger och apelsinmajonäs.
Råstekta havskräftor med spenatrulle, surdegskrutonger och apelsinmajonäs.
Ingredienser
- apelsinmajonäs,råstekta havskräftor,spenatrullen
- 1 stäggula
- 2 dlrapsolja
- 1 mskdijon
- 1 stapelsin
- 1 krm cest(skal) och saft
- 1 krmsalt
- 16 stmalen vitpeppar
- 1 stfärska havskräftstjärtar råa
- 1 msk skalade
- 1 mskvitlöksklyfta grovt hackad
- 2 lolivolja
- 1 msksmör
- 1 nypasköljd plockad spenat
- 1 msksmör
- 1 nypasalt och färskmalen svartpeppar
- Lägg sedan 4 st havskräftor över spenatrullen, strössla över krutonger och spritsa ut ett par klickar apelsinmajonäs!
Apelsinmajonäsen:
Tag äggulan, vispa samman med alla ingredienser förutom oljan. Vispa sakta ner oljan i en väldigt tunn stråle, öka på allt eftersom du ser att majonäsen går ihop enhetligt. Lägg i majonäsen en spritspåse.
Surdegskrutonger:
Dagsgammalt bröd smulas smått och steks i panna med 1 tsk olivolja, salt (och en kvist färsk timjan) till gyllenbruna. Vänd upp på en bit hushållspapper.
Råstekta havskräftor:
Hetta upp en panna med olja, när det börjar ryka är pannan lagom het. Häll försiktigt i havskräftstjärtarna, vitlök, smör och sväng runt ett par gånger, smaksätt med salt och färskmalen svartpeppar.
Havskräftstjärtarna är färdiga när de ändrar färg från genomskinliga till vita/rosa. Tag ur kräftstjärtarna och återanvänd pannan till spenatrullen.
Spenatrullen:
Tag pannan från hanvskräftsbrässeringen, lägg i smöret och vänta till det tystnat. Lägg i spenaten och vänd till den sjunker ihop, forma som en rulle och lägg upp på en tallrik.