Råraka med rödbetor

Råraka med rödbetor
    rödbetor, recept, rödbetsrarakor, råraka, Anette Rosvall

    Ingredienser

    • Råraka med rödbetor

    • Sardinkräm

    Övrigt:

    Du behöver även smaksätta med salt och svartpeppar från kvarnen.

    Instruktioner

    Börja med tillbehöret, det vill säga sardinkrämen, den blir godast om den får stå och gotta sig lite. Ner med alla ingredienser i en skål, mosa till sardinerna och blanda.
    Sedan vänder vi uppmärksamheten mot rårakorna. Blanda alla ingredienser i en bunke. Ner med en klick smör i en medelhet stekpanna, vänta tills smöret tystnat. Kläm till smeten lite granna och platta sedan ut lagom stora plättar och fräs dem fint i smöret. Låt dem stekas tills de är som en perfekt karl. Frasig på utsidan och mjuk och varm på insidan! Servera frasigheten med en klick salt sardinkräm.