Räktoast med fänkålssallad

Passar utmärkt med Vilarnau Organic Brut Nature Cava
    Räktoast med fänkålssallad Fredrik Schelin

    Ingredienser

    • FÄNKÅLSSALLAD

    Övrigt:

    Tillagningstid: 20 min

    Instruktioner

    Räktoast med fänkålssallad

    Tillagning

    1. Vänd runt fänkålsskivorna i citron och 1 msk rapsolja, låt stå i rumspemperatur.
    2. Vänd ner dillen i räkorna.
    3. Hetta upp en stekpanna till hög temperatur. Skär av nedersta och översta kanterna på brödet, pensla med reste- rande rapsolja och rosta brödet till en gyllenbrun färg, lyft av brödskivorna.

    4. Bred på ett tunt lager tomatpuré, bygg på din toast med räkor och fänkålssallad.

    Tipset
    Om man använder handskalade räkor i lake, så är det viktigt att sila och hänga av räkorna ordentligt innan man lägger upp dem.

    Passar utmärkt med Vilarnau Organic Brut Nature Cava # 7731-01 Pris: 79 kr

    Av Smak i Bild.
    Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.