Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Räktoast med fänkålssallad Fredrik Schelin

Recept av Redaktionen

Räktoast med fänkålssallad

Passar utmärkt med Vilarnau Organic Brut Nature Cava

Ingredienser

  • FÄNKÅLSSALLAD
    • 1 stFänkål
    • 2 cl tunt skivad
    • 3 msk använd gärna mandolin
    • 400 gramFärskpressad citron
    • 15 stKallpressad rapsolja
    • 4 stHandskalade räkor
    • 2 mskDillvippor
    • 1 nypa nfördelade
    • 2 stSkivor levainbröd
    • 1 mskTomatpuré
    • 1 nypaNymald svartpeppar
  • Tillagningstid: 20 min

Räktoast med fänkålssallad

Tillagning

1. Vänd runt fänkålsskivorna i citron och 1 msk rapsolja, låt stå i rumspemperatur.
2. Vänd ner dillen i räkorna.
3. Hetta upp en stekpanna till hög temperatur. Skär av nedersta och översta kanterna på brödet, pensla med reste- rande rapsolja och rosta brödet till en gyllenbrun färg, lyft av brödskivorna.

4. Bred på ett tunt lager tomatpuré, bygg på din toast med räkor och fänkålssallad.

Tipset
Om man använder handskalade räkor i lake, så är det viktigt att sila och hänga av räkorna ordentligt innan man lägger upp dem.

Passar utmärkt med Vilarnau Organic Brut Nature Cava # 7731-01 Pris: 79 kr

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.