Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Mat

Recept av Redaktionen

Räk- och krabbkakor med sallad på majrova.

De här små räk- och krabbkakorna är så goda att det liksom inte går att beskriva i ord.

Ingredienser

  • Räk- och krabbkakor med sallad från Sanibel
    • 250 gramKrabbkött
    • 250 gramRäkor, skalade
    • 3 stVårlök, finhackade
    • 3 stChilifrukt, röd, finhackad
    • 2 stÄggvita
    • 4 stVitt rostbröd, skivor
  • Sallad från Sanibel
    • 2 stÄpplen, gröna, krispiga äpplen, skalade och rivna
    • 1 stMajrova, skalad och riven
    • 1 dlKorriander, färsk och finhackad
    • 1 dlMynta, färsk och finhackad
    • 2 stVitlöksklyftor, finhackade
    • 1 stLime, saft och skal
    • 4 mskVitvinsvinäger
    • 4 mskMajonäs
    • 4 mskOlja
  • Smaksätt biffarna med salt och peppar, doppa dina biffar i pankoströbröd, och stek i smör.
    Smaksätt salladen med en skvätt flytande honung samt salt och peppar.

Hacka räk- och krabbköttet samt alla grönsakerna. Ta bort kanterna på brödet. Blanda sedan alla ingredienser till en jämn smet och forma små biffar. Vänd biffarna i ströbröd och stek dem i en medelvarm panna tills de har fin färg.

Salladen gör du så här, skala och riv äpple samt majrova. Låt det rivna stå i en skål och vänta medan du vispar ihop alla övriga ingredienser. Smaka av och njut. Blanda ihop alla ingredienser rör om. Servera dina krabbkakor med denna fantastiska coleslaw.