Ingredienser
Råhalstrad vit sparris med brynt smör och Pata Negra Salami
Instruktioner
Råhalstrad vit sparris med salami
Smält smöret i en kastrull på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det har en gyllenbrun färg och nötig doft. Det är viktigt att vispa så att inte mjölksocker och protein bränns. Använd gärna en termometer. Smöret är perfekt brynt vid 155°. Ta av från värmen och häll över i en bunke eller kyl kastrullen snabbt i vattenbad.
Skala sparrisen noggrant, ungefär 1,5 cm från toppen och hela vägen ut. Skalet kan trilskas lite så syna sparrisen noga när du känner att du är klar. (Tips, skala sparrisen på en slät yta så slipper du knäcka den. Vit sparris är en skör grönsak.)
Stek sparrisen i en relativt varm panna med olja. Gärna ingen smakrik olja utan en mat- eller majsolja. Stek tills den fått en härlig gyllenbrun färg och dra över lite salt och peppar. Vill man ha sparrisen mindre krispig så kan man förblanchera den i kokande saltat vatten i ca 3 minuter.
Lägg upp den som du behagar med pata negra och varför inte en fin ört? Värm försiktigt upp smöret och ringla över.
