Annons:

Nötkött

Råbiff på kalv med hemrörd majonäs och surdegscrunch

Råbiff på kalv med majonnäs och surdegscrunch - det är vinvänlig fredagsmys på hög nivå.

Ingredienser

  • Råbiff på kalv - för en person
  • 150
    gram gram
    Fint kalvkött
  • 1
    st st
    Silverlök, fint skuren
  • 2
    st st
    Salladsblad
  • Majonnäs
  • 2
    st st
    Äggulor (räcker till mer än denna rätt)
  • 5
    dl dl
    Olja, neutral
  • 1
    msk msk
    Fransk senap
  • 3
    msk msk
    Vitvinsvinäger
  • 1
    st st
    Vitlöksklyfta, riven
Dessutom behöver du valfria grönsaker, efter säsong och smak samt surdegsbröd som du sakta steker i smör tills det blir gyllenfärgat och knaprigt.

Majonnäsen gör du så här: Blanda ihop vinäger och senap, vispa sedan ner äggulorna tills det blir lite skummigt och ljusgult. Vispa nu ner oljan i en fin stråle, och fortsätt med det tills oljan är slut. Då skall du ha en tjock neutral majo. Nu skall du smaksätta! Börja med salt och peppar, riv sedan ner din vitlök, och lite citronsaft. Låt majon stå i kylen medan du arbetar vidare.

Stek sedan bitar av surdegsbröd i smör tills de blir gyllenfärgade. Lägg dem att vila på hushållspapper under tiden du fortsätter med ditt fredagsmys.

Lägg upp grönsakerna snyggt på en tallrik eller en bricka. Finhacka kalvköttet, sprid ut det över samma tallrik eller bricka. Nu klickar du på majonnäs, pryder det hela med fina skivor av fint skivad silverlök, de krispiga surdegsbitarna och gärna lite färska örter.

Du hittar säkert någonting att gott att dricka till denna lilla godbit i artikeln där Sofia berättar om nyheter i beställningssortimentet.