Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rabarberpaj med marängtäcke

Recept av Redaktionen

Rabarberpaj med marängtäcke

Rabarberpaj med marängtäcke

Ingredienser

  • Pajdeg:
    • 150 gramsmör
    • 3 dlvetemjöl
    • ½ dlfinmald mandel
    • 25 mlvatten
  • Fyllning:
    • 500 gramrabarber, finskuren
    • 1 dlströsocker
  • Maräng:
    • 3 stäggvitor
    • 225 mlströsocker
    • 1 tskvinäger

Mixa smör, mandel och mjöl till smuldeg, tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Lägg kallt 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform eller tumma ut den i formen. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Lägg i rabarbern och sockra efter smak. Grädda mitt i ugnen 20 min.Ta ut formen. Vispa vitorna hårt, tillsätt sockret lite i sänder under vispning till en seg smet. Vispa ner vinägern. Bred över marängen och grädda klart ca 5 min eller tills marängen fått lite färg. Servera.