- Recept
Rabarberpaj med marängtäcke
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Rabarberpaj med marängtäcke
Rabarberpaj med marängtäcke
Ingredienser
- Pajdeg:
- 150 gramsmör
- 3 dlvetemjöl
- ½ dlfinmald mandel
- 25 mlvatten
- Fyllning:
- 500 gramrabarber, finskuren
- 1 dlströsocker
- Maräng:
- 3 stäggvitor
- 225 mlströsocker
- 1 tskvinäger
Mixa smör, mandel och mjöl till smuldeg, tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Lägg kallt 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och klä en pajform eller tumma ut den i formen. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Lägg i rabarbern och sockra efter smak. Grädda mitt i ugnen 20 min.Ta ut formen. Vispa vitorna hårt, tillsätt sockret lite i sänder under vispning till en seg smet. Vispa ner vinägern. Bred över marängen och grädda klart ca 5 min eller tills marängen fått lite färg. Servera.