Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Rabarber- och myntacocktail - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Rabarber- och myntacocktail

Jag gjorde inkokt rabarber härom dagen och fick då en mumsig sockerlag över som jag silade och kokade ner till en sirap. Resultatet?

Ingredienser

  • Rabarber- och Myntacocktail
    • 8 stfint strimlade myntablad (jag använde en chokladmynta)
    • 2 clpressad citron
    • 4 clrabarbersyrup (se recept längre ner)
    • 4 clEdmans vodka
    • 1 delKylt bubbel att toppa med
    • 1 delIs till shakern
    • 1 delTunnt hyvlad rabarber att dekorera med
    • 1 delMyntakvist att dekorera med

Börja med att koka en rabarbersyrup. Koka en sockerlag på på 2 dl socker och 2 dl vatten. skiva ner 3 st rabarberstänger i sockerlagen. Jag slängde även i lite kardemummakärnor. Koka lagen i 5 min, och sila sen bort rabarber och kardemumma. Häll tillbaka lagen i kastrullen och koka 5-10 minuter tills den har en sirapsliknande konsistens. Tänk på att den blir lite segare när den svalnar sen oxå. Häll upp på en rengjord glasburk och låt sirapen svalna helt.

Nu till drinken.

Hyvla rabarbern tunnt och linda den runt något stavformat verktyg du har i köket och lägg i kallt vattenbad. Det kommer då att bli till en skruvformad dekoration.

Strimla myntan riktigt tunnt.

Fyll en shaker med isbitar och häll i samtliga ingredienser förutom bubblet.

Skaka ordentligt en lång stund tills allt är blandat.

Sila upp i cocktailglas och toppa med bubblet.

Dekorera med rababerskruvarna och en myntakvist

Skål och glad sommar!