Ingredienser
Pajskal
Mazarinfyllning
Rabarbertopp
Övrigt:
Instruktioner
Rabarbermazarin
Kunde inte stå emot de rosa rabarberstänglarna som låg på hyllan. Fyllde ett pajskal med en apelsin- och kardemumma doftande mazarinfyllning, på toppen tunt skivade rabarber blandade med lite jordgubbar.
Det blev mumsigt! Viktor vispade en vaniljgrädde som också fick lite kardemummasmak, men jag tror att det går lika bra med vaniljglass eller vanlig vaniljsås.
Börja med pajdegen, lätt som tusan är det. Blanda ihop ingredienserna, tumma ut degen i en ugnsfast form och låt stå kallt medan du förbereder fyllningen.
Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret, ta av kastrullen från värmen och blanda i alla ingredienser förutom rabarbern. Låt röran svalna lite granna. Ut med pajen från kylan och in med den i ugnen i ca 10 minuter. Ut med pajen ur ugnen och kleta i mazarinfyllningen: lägg rabarber och ev jordgubbar överst i ett fint mönster som faller dig i smaken. In med pajen i ugnen IGEN och låt den gå i ca 30 minuter.
Servera gärna med vaniljgrädde
2 dl vispad grädde
2 tsk vaniljpulver (eller kardemumma som vi valde)
2 msk florsocker (eller mer om du gillar krämen lite sötare)
1 äggula
Rör ihop och ställ svalt en stund.
En lagom god paj att förgylla en måndagkväll med om du frågar mig.
Anette
