• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Rabarberkräm med vanilj och jordgubbar

Rabarberkräm med vanilj och jordgubbar

Rabarberkräm med vanilj och jordgubbar
    Rabarberkräm med vanilj och jordgubbar

    Ingredienser

    • Rabarberkräm med vanilj och jordgubbar:

    Instruktioner

    Gör så här:

    1. Skala eventuellt rabarberna. Skölj den och skär i mindre bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skiva dem.
    2. Koka upp vatten, socker och vanilj i en kastrull. Lägg i rabarberna (och dom frysta jordgubbarna om du använder det) och koka under lock ca 5 min. Blanda i jordgubbarna.
    3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll ner det i kastrullen under omrörning. Låt krämen få ett snabbt uppkok och ta sedan kastrullen från plattan.
    4. Häll upp krämen i en skål och sockra lite på ytan så blir det inte skinn på krämen. Låt den svalna.
    5. Servera med mjölk och ev små mandelbiskvier.