Svenska flaggan
  • Recept
  • Rabarberkaka med kardemumma

Hämtar annons

Rabarberkaka med kardemumma - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Rabarberkaka med kardemumma

Ingredienser

  • Rabarber:
    • 3 ststjälkar rabarber, ca 4 dl skurna bitar, ca 1 cm breda
    • 1 tskkardemumma (gärna nystött)
    • 2 tsksocker
  • Sockerkakssmet:
    • 100 gramsmör, rumsvarmt
    • 2 dlsocker
    • 1 stägg
    • 2 tskbakpulver
    • 2 tskvaniljsocker
    • 4 dlvetemjöl
    • 1 ½ dlmjölk
Skölj, skala och skär rabarbern i bitar. Blanda socker, kardemumma och rabarberbitarna.
Gör sockerkakssmeten, gärna med elvisp.
Vispa smör och socker, tillsätt ägget, bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk. Vispa till jämn smet.
Häll i rabarbern och rör om.
Bred ut smeten i en smord och bröad form utan hål i mitten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 35-40 minuter tills kakan fått fin färg och släpper från kanten.
Låt svalna.
Servera gärna med vaniljsås, glass eller grädde.