- Recept
Rabarberkaka med kardemumma
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Rabarberkaka med kardemumma
Ingredienser
- Rabarber:
- 3 ststjälkar rabarber, ca 4 dl skurna bitar, ca 1 cm breda
- 1 tskkardemumma (gärna nystött)
- 2 tsksocker
- Sockerkakssmet:
- 100 gramsmör, rumsvarmt
- 2 dlsocker
- 1 stägg
- 2 tskbakpulver
- 2 tskvaniljsocker
- 4 dlvetemjöl
- 1 ½ dlmjölk
Skölj, skala och skär rabarbern i bitar. Blanda socker, kardemumma och rabarberbitarna.
Gör sockerkakssmeten, gärna med elvisp.
Vispa smör och socker, tillsätt ägget, bakpulver, vaniljsocker, mjöl och mjölk. Vispa till jämn smet.
Häll i rabarbern och rör om.
Bred ut smeten i en smord och bröad form utan hål i mitten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 35-40 minuter tills kakan fått fin färg och släpper från kanten.
Låt svalna.
Servera gärna med vaniljsås, glass eller grädde.