Svenska flaggan
  • Recept
  • Pumpkinpie med doft av Bourbon.

Hämtar annons

Pumpkinpie med doft av Bourbon. - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Pumpkinpie med doft av Bourbon.

Pumpkinpie från min bok om Magnolia Bakery med doft av Bourbon.

Ingredienser

  • Pumpapuré gör du så här: Skala en pumpa och skär köttet i bitar. Lägg det på ett ugnsbläck och baka av bitarna i 150 grader i cirka 20 minuter. Mixa det rostade köttet till en slät smet.

Börja med att sätta ugnen på 210 grader. Sedan börjar du med att göra pajdegen. Blanda ihop vetemjöl och kokosfett och nyp sedan ihop det med det iskalla vattnet till en deg. . Rulla ihop degen till en boll. Kavla ut degen på en mjölad yta, så att den passar en ugnsfast pajform (ca 23 cm i diameter) och se till att kanten ligger lite över formen så att den inte sjunker ned vid gräddning. Du kan gärna trycka till lite med en gaffel så får du ett snyggt mönster på din pajkant. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.

Vispa pumpapuré och ägg, häll i sockret och kryddorna vispa ordentligt, och häll även i den kondenserade mjölken och en skvätt Bourobn. Häll sedan ned fyllningen i pajskalet.

Baka av pajen i 15 minuter och sänk sedan temperaturen och till 180 grader och låt pajen stå i ugnen i 50-60 minuter till. När pajen är klar skall fyllningen vara fast och pajen gyllene. Låt pajen stå i 2 timmar och svalna, då kommer fyllningen att stelna. Dekorera med pekannötter, servera pajen varm eller rumstempererad med vispad grädde.