Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

halloween, pumpa, pumpasoppa,Anette Rosvall, recept

Recept av Redaktionen

Pumpasoppa

Pumpasoppa med stekt äpple, bacon och timjan.

Ingredienser

  • Pumpasoppa
    • 2 Gul lölk
    • 2 Vitlöksklyftor, krossade
    • 2 Morot, i bitar
    • 1 Ingefära, färsk i bit
    • 800 gramPumpakött, cirka
    • 1 ½ lKycklingbuljong
  • Topping
    • 2 Äpplen, svenska
    • 120 gramBacon
  • Du behöver även färsk timjan, smör, olja, salt och peppar.

Nu är det snart Halloween och dags att karva ut läskiga ansikten i en pumpa, men du! Slängt inte köttet, det finna massor av gott att laga med det.

Börja med att fräsa lök, vitlök, ingefära och eventuellt lite röd hackad chili i smör tills löken blir mjuk medgörlig och fått lite färg. Skjutsa ner morot- och pumpabitarna i fräset och låt dem få lite smak av löken.

Pytsa i buljongen och koka alltihopa tills morot och pumpa är mjuka, det tar ungefär 20 minuter. Fram med din mixer och mixa soppan tills den blir slät. Smaka av med salt och peppar och ställ på låg värme medan du fixar toppingen.

Fräsa små bitar av äpplet i smör och sedan även små, små baconbitar. Servera nu din soppa med äppel- och baconbitar och en kvist timjan.