Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Pumpakräm, Allahelgona, Halloween, Recept, Anette Rosvall

Recept av Redaktionen

Pumpakräm

Pumpakräm ett gott tillbehör till viltkött, fisk eller tofu.

Ingredienser

  • Pumpakräm
    • 1 stPumpa
    • 4 stVitlöksklyftor
    • 4 stmorötter
    • 1 nypasalt
    • 1 nypasvartpeppar
    • 1 mskolivolja
    • 1 mskvitvinsvinäger
    • 1 dlCreme fraiche

Karva ur köttet på pumpan och lägg det i bitar på en ugnsplåt, gärna med bakplåtspapper under. Droppa över en skvätt olivolja, lägg några vitlöksklyftor, och några skalade morötter på plåten också. Salta och peppra och ställ sedan in plåten i 200 grader och låt gå tills köttet är helt mjukt (bör ta minst 20 minuter)

Medan du väntar kan du förbereda pumpakärnorna för ugnen. Tvätta och rensa dem, bred ut dem på ett bakplåtspapper. Salta och krydda eventuellt med lite chilipulver, sänk ugnsvärmen till 175 och låt kärnorna gå i 20-30 minuter.

Nu åter till pumpakrämen, lägg alla ingredienser i mixern och plussa med lite crème fraiche tills du har en helt slät kräm. Smaka av med salt peppar och eventuellt lite vinäger. Nu har du två ypperliga middags tillbehör, både kräm och rostade kärnor passar mycket bra till lammfilé, kyckling, stekt fisk eller grillad tofu.

Håll till godo, smaklig spis!