Ingredienser
Pumpacheesecake - botten
Pumpacheesecake - fyllning
Topping
Övrigt:
Instruktioner
Sätt ugnen på 170 grader! Banka kex och kakor till smulor och blanda dem med smält smör och apelsinskal. Tryck ut smulorna i en springform med avtagbar kant och låt den gå i ugnen i 10 minuter. Ställ den åt sidan medan du gör fyllningen.
Koka pumpaköttet mjukt och mixa det sedan till puré, ställ den åt sidan medan du blanda philadelfiaost med resten av ingredienserna. Vispa inte så hårt, ju mindre luft du vispar ner i fyllningen desto finare blir kakan. När allt är väl blandat häller du fyllningen på botten. Låt kakan gå i ugnen i 60-70 minuter. Testa med en sticka, kakan skall fortfarande vara lite fuktig i mitten. När den har kallnat helt (gärna över natten) så blandar du till toppingen och brer den över kakan.
