- Recept
Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs
Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs
Ingredienser
- Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs:
- 4 ststora hamburgerbröd
- Pulled Pork:
- ½ kgtjocka revbensspjäll eller fläskkarré
- Marinad:
- ½ dlsocker
- 1 dlchilisås
- 2 mskrödvinsvinäger
- 4 mskketjap manis (söt soja)
- 1 mskriven färsk ingefära
- Till grytan:
- 1 dlvatten
- 2 nypasalt
- 10 sthela svartpepparkorn
- 2 stlagerblad
- 1 stgul lök, i klyftor
- Chipotlemajonnäs:
- 1 stäggula
- ½ tskdijonsenap
- 1 tskvitvinsvinäger
- 2 krmsalt
- 1 krmsvartpeppar
- 2 krmchipotlepulver
- 1 ½ dlneutral olja
- Tillbehör:
sallad
tomat
saltgurka
rostad lök
färsk lök
Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs
Pulled Pork: Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull och koka till en simmig sås. Lägg ner köttet i Crock-Poten och fördela marinaden över köttet. Lägg på locket och förvara i kylen över natten.
På morgonen lyfter du upp köttet och lägger i lök, vatten, lagerblad och kryddor i grytan. Placera köttet ovanpå. Sätt Crock-Poten på låg värme i 10 timmar eller hög värme i 6 timmar. Det går också bra att tillaga köttet i ugnen på 125 grader i ca 5-6 timmar. Dra sönder köttet med två gafflar till mindre trådiga bitar. Koka ev ihop stekskyn med extra salt och peppar och red med maizena. Blanda det trådiga köttet med såsen.
Majonnäs: Blanda äggulor, senap, vinäger, salt, peppar och chipotle i en skål. Vispa i oljan, för hand eller med elvisp, först droppvis och sedan i en fin stråle.
Montering:
Rosta bröden i ugnen. Förbered tillbehören. Bygg upp hamburgaren med tillbehör, kött och chipotlemajonnäs. Njut!