Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs

Ingredienser

  • Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs:
    • 4 ststora hamburgerbröd
  • Pulled Pork:
    • ½ kgtjocka revbensspjäll eller fläskkarré
  • Marinad:
    • ½ dlsocker
    • 1 dlchilisås
    • 2 mskrödvinsvinäger
    • 4 mskketjap manis (söt soja)
    • 1 mskriven färsk ingefära
  • Till grytan:
    • 1 dlvatten
    • 2 nypasalt
    • 10 sthela svartpepparkorn
    • 2 stlagerblad
    • 1 stgul lök, i klyftor
  • Chipotlemajonnäs:
    • 1 stäggula
    • ½ tskdijonsenap
    • 1 tskvitvinsvinäger
    • 2 krmsalt
    • 1 krmsvartpeppar
    • 2 krmchipotlepulver
    • 1 ½ dlneutral olja
  • Tillbehör:

    sallad

    tomat

    saltgurka

    rostad lök

    färsk lök

Pulled Pork: Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull och koka till en simmig sås. Lägg ner köttet i Crock-Poten och fördela marinaden över köttet. Lägg på locket och förvara i kylen över natten.

På morgonen lyfter du upp köttet och lägger i lök, vatten, lagerblad och kryddor i grytan. Placera köttet ovanpå. Sätt Crock-Poten på låg värme i 10 timmar eller hög värme i 6 timmar. Det går också bra att tillaga köttet i ugnen på 125 grader i ca 5-6 timmar. Dra sönder köttet med två gafflar till mindre trådiga bitar. Koka ev ihop stekskyn med extra salt och peppar och red med maizena. Blanda det trådiga köttet med såsen.

Majonnäs: Blanda äggulor, senap, vinäger, salt, peppar och chipotle i en skål. Vispa i oljan, för hand eller med elvisp, först droppvis och sedan i en fin stråle.

Montering:
Rosta bröden i ugnen. Förbered tillbehören. Bygg upp hamburgaren med tillbehör, kött och chipotlemajonnäs. Njut!