Annons:

Ädelost Bakat Bröd Brunch Buffémat chark Hamburgare jul Midsommar sallad Småplock Tillbehör

Proteinfrallor med kesella, kornflingor och brödkryddor

Härligt matiga småbröd fullproppade med protein och korn

Ingredienser

  • Proteinfrallor med kesella, kornflingor och brödkryddor
  • 600
    gram gram
    kesella lätt (går bra med andra liknande mejeriprodukter också)
  • 4
    st st
    ägg, gärna ekologiska
  • 600
    gram gram
    kornflingor (eller t ex havregryn), mixade
  • 1
    msk msk
    salt
  • 1
    msk msk
    bakpulver
  • 1
    msk msk
    brödkryddor

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Mixa grynen till mindre bitar. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
Forma med fuktade händer till jämnstora bullar och lägg ut på en plåt på bakplåtspapper.
Ställ in bullarna i ugnen ca 15 minuter beroende på storlek. Sätt gärna i en termometer, innertemperatur 98 grader. Låt svalna. Går bra att frysa.

Näringsinnehåll per fralla

180 kcal

9,9 g protein

26,6 g kolhydrater

2,8 g fett