Ingredienser
Praliner med ganache och päroncognac
Övrigt:
Instruktioner
Dag 1:
Koka upp grädde och glykos. Häll den varma grädden över mjölkchokladen i 3 omgångar, rör slät och tillsätt smöret. Tillsätt Xantè. Mixa ganachen slät med en stavmixer. Låt svalna i en spritspåse till 30 grader. Fyll ganachen i färdiga skal i form av tryffelkulor i mjölkchoklad. Låt stå i rumstemteratur att sätta sig till nästa dag.
Dag 2:
Smält lite mjölkchoklad och locka pralinerna. Locka betyder att man lägger på choklad och försluter pralinerna på toppen vilket gör det lättare när man ska rulla dem. Låt chokladen stelna och rulla dem sedan i ett tunt lager smält mjölkchoklad och florsocker, lägg alla kulorna i en sikt och låt dem ligga där och stelna några minuter. Skaka sedan av överflödigt florsocker så att de blir jämna och fina.
Om pralinerna ska förvaras en längre tid så se till att plasta dem ordentligt i en plastburk och sätt dem i kylen. Annars ska praliner alltid serveras rumstempererade.