Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Potatiscrème på sked med löjrom och dill - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Potatiscrème på sked med löjrom och dill

Ingredienser

  • Potatiscrème på sked med löjrom och dill, ca 10 skedar:
    • 100 grampotatis, mjölig
    • 60 gramcrème fraiche
    • 30 gramsmör
    • 6 gramsalt
    • 4 gramsocker
  • Garnering:

    löjrom eller annan typ av rom

    dill

    svartpeppar

Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. När potatisen är kokt, mixa den tillsammans med crème fraiche till en slät crème. Tillsätt smöret och smaka av med salt och socker. Kyl crèmen i kylskåp. Spritsa eller klicka crèmen på skedar och garnera med löjrom och dill. Vrid något varv med pepparkvarnen över.