Svenska flaggan
  • Recept
  • Potatiscrème med löjrom och dill

Hämtar annons

potatiscreme-med-lojrom-och-dill-ca-10-skedar

Recept av Redaktionen

Potatiscrème med löjrom och dill

Räcker till ca ca 10 skedar

Ingredienser

  • Potatiscrème
    • 100 gramPotatis mjölig sort
    • 60 gramCreme fraiche
    • 30 gramSmör
    • 6 gramSalt
    • 4 gramSocker
  • Garnering
    • 100 gramLöjrom
    • 50 gramDill
    • 1 nypaSvartpeppar
  • En underbar entrérätt med smak av potatis, löjrom och dill. Jag bjöds på denna sked under en presentation av Electrolux Inspiration Range och den är skapad av Fredrik Björlin. Potatiscrémen går utmärkt att förbereda och förvara i kylskåp.

Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. När potatisen är kokt, mixa den tillsammans med crème fraiche till en slät crème. Tillsätt smöret och smaka av med salt och socker. Kyl crèmen i kylskåp. Spritsa eller klicka crèmen på skedar och garnera med löjrom och dill. Vrid något varv med pepparkvarnen över.