Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Potatis- och jordärtskocksflarn med timjan - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Potatis- och jordärtskocksflarn med timjan

Ingredienser

  • Potatis- och jordärtskocksflarn med timjan:
    • 5 stpotatisar, kokta, kalla och skivade
    • 6 stjordärtskockor, kokta, kalla och skivade
    • 4 stsmördegsplattor, tinade
    • ½ tsksalt
    • 1 stuppvispat ägg
    • 2 dlriven smakrik ost
  • färsk timjan

Sätt ugnen på 225°. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel men lämna 1 cm runt kanterna. Fördela potatis och jordärskockor omlott i rader på smördegen och salta. Pensla kanterna med ägg. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills osten har fått fin färg. Låt svalna något. Toppa med plockad timjan och servera direkt.