Ingredienser
Porcetta, en fylld fläskrulle
Övrigt:
Instruktioner
Skiva vitlöken i tunna skivor, finhacka baconen och rensa spenaten. Fräs sedan dessa ingredienser i cirka 10 minuter, tillsammans i smör och en skvätt olja i en stekpanna. Smaksätt med salt och svartpeppar och ställ sedan pannan åt sidan och koncentrera dig på köttet.
Lägg upp fläskläggen på din skärbräda och ta fram en rejält vass kniv. Nu skall du skära köttet så att det blir platt. Lägg köttbiten med kortsidan mot din mage. Skär ett snitt längst med hela biten och ner till hälften så att det blir som två halvor som fortfarande sitter fast i mitten. Vik ut halvorna och gör lika dant igen. Nu bör du ha ett köttstycke som är ungefär 2-3 cm tjockt och relativt platt. Hamra gärna lite granna på det med en kastrull eller en kötthammare för att platta till ytan.
Fördela fyllningen på köttytan, salta och peppra, och rulla sedan ihop hela baletten som en rulltårta. Bind ihop tårtan med ett snöre. Grilla eller stek ytan i smör och olja så den karamelliserar sig. Lägg sedan köttbiten på en ugnsplåt och låt den gå i 150 graders ugnsvärme tills innertemperaturen blir 65 grader.
Låt köttet vila i en halvtimme innan du skär det i tjocka skivor och serverar med risotto eller potatisgratäng.
Smaklig spis!